Post

Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες:
«Εξειδίκευση στην αξιολόγηση με σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία:
Detroit & ΛαΤω»

Αιτήσεις από 23 Αυγούστου μέχρι πλήρωσης των θέσεων
Μοριοδοτούµενο στην Ειδική Αγωγή & στη Γενική Εκπαίδευση
Διάρκεια: 18 Οκτωβρίου 2021 - 20 Ιουλίου 2022
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ειδικής Αγωγής –
Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συμπληρώστε την αίτηση εδώ


Η ετήσια επιμόρφωση Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες «Εξειδίκευση στην αξιολόγηση με σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία: Detroit & ΛαΤω» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, υπό την εποπτεία της Επιστημονικά Υπεύθυνης Σωτηρίας Τζιβινίκου.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ειδική Αγωγή - Μαθησιακές Δυσκολίες: Εξειδίκευση στην αξιολόγηση με σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία: Detroit & ΛαΤω» αποτελεί η εξειδίκευση (χορήγηση και ερμηνεία) στα ψυχομετρικά εργαλεία-τεστ, το Detroit και το ΛαΤω, για την εκτίμηση της μαθησιακής επάρκειας και την εκτίμηση του προφορικού λόγου. Η μαθησιακή επάρκεια καθώς και η εκτίμηση του προφορικού λόγου, αποτελούν ισχυρούς προβλεπτικούς παράγοντες της μελλοντικής επιτυχίας ή αποτυχίας σε διάφορους τομείς της ανάπτυξης, και είναι απολύτως απαραίτητα για την αξιολόγηση και διάγνωση διαφοροδιάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών στο γενικό πλαίσιο των δυσκολιών μάθησης και την ανάδειξη του ιδιαίτερου μαθησιακού προφίλ, απαραίτητου στο σχεδιασμό προγραμμάτων παρέμβασης.

Επιπλέον, βασικός στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σχετικά με τον σχεδιασμό αποτελεσματικών προγραμμάτων παρέμβασης με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα (research-based) για παιδιά με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες μάθησης, με την αξιοποίηση και των δεδομένων που προκύπτουν από τη χορήγηση των ψυχομετρικών αυτών εργαλείων..

 

Τηλεφωνική επικοινωνία για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα:
Σταθερό τηλέφωνο: 2421074884 (γραφείο επιστημονικής υπεύθυνης)
Κινητό τηλέφωνο: 698 7787911 | 698 7787912 | 690 8677780


  • Η επικαιροποίηση των γνώσεων που οι συμμετέχοντες έχουν λάβει στις προπτυχιακές ή/και μεταπτυχιακές τους σπουδές, σχετικά με τα θέματα σχολικής ψυχολογίας, μαθησιακών δυσκολιών, ειδικής αγωγής κ.α.
  • Η εμβάθυνση σε εξειδικευμένα θέματα μέτρησης, εκτίμησης, αξιολόγησης παιδιών και εφήβων, ψυχομετρίας, εκπαιδευτικής αξιολόγησης και διάγνωσης διαφοροδιάγνωσης.
  • Η εξειδίκευση στα 4 ψυχομετρικά εργαλεία, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, με βιωματικού τύπου εκπαίδευση και πρακτική άσκηση.*
  • Η εμβάθυνση σε θέματα σχεδιασμού εκπαιδευτικών παρεμβάσεων και η πρακτική άσκηση επί των θεμάτων που πραγματεύεται το πρόγραμμα.

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  1. Ειδικούς Παιδαγωγούς *
  2. Εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης *
  3. Εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων *
  4. Ψυχολόγους *
  5. Λογοθεραπευτές *
  6. Εργοθεραπευτές *
  7. Κοινωνικούς Λειτουργούς *
  8. Άλλες ειδικότητες που ανήκουν στο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό *

* γίνονται δεκτοί τελειόφοιτοι φοιτητές, αναπληρωτές και μόνιμοι των αντίστοιχων ειδικοτήτων

Η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή, με τίτλο: «Εξειδίκευση στην αξιολόγηση με σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία: Detroit & ΛαΤω». Επιπλέον με την περάτωση του προγράμματος, και όταν ικανοποιούνται τα αντίστοιχα κριτήρια, απονέμεται ΕΠΑΡΚΕΙΑ και παρέχεται προσωπική άδεια χρήσης/χορήγησης των τεσσάρων (4) αυτών τεστ.

Οι 700 ώρες φόρτου εργασίας αντιστοιχούν σε 50 ΕCTS μονάδες.

Το παρόν πρόγραμμα αναγνωρίζεται και μοριοδοτείται καθώς ικανοποιεί όλα τα προαπαιτούμενα της σχετικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, οι κατέχοντες τη βεβαίωση παρακολούθησης απολαμβάνουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Προσόν εισόδου στους επικουρικούς πίνακες Ειδικής Αγωγής.
  • Οι υποψήφιοι για διορισμό με το σύστημα του ΑΣΕΠ, (νόμος 4589/2019) ως ΜΟΝΙΜΟΙ εκπαιδευτικοί στην ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και την ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, μοριοδοτούνται με 2 μονάδες (σελ. 186, 188 και 189) (λεπτομέρειες ΕΔΩ).
  • Οι υποψήφιοι για διορισμό ως ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, με το σύστημα του ΑΣΕΠ, (νόμος 4589/2019) μοριοδοτούνται με 2 μονάδες. Και επιπλέον απολαμβάνουν το δικαίωμα εγγραφής στους επικουρικούς πίνακες των αναπληρωτών στην ειδική αγωγή (σελ 188) (λεπτομέρειες ΕΔΩ).
  • Αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης: Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, μοριοδοτούνται με 0,5 μονάδες στο πλαίσιο της αξιολόγησης των στελεχών εκπαίδευσης, νόμος 4547/2018, (σελ.8395 και 8398) (λεπτομέρειες ΕΔΩ).
  • 10 μόρια για διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ.

Το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται αθροιστικά από τα δίδακτρα των μαθημάτων και το κόστος των ψυχομετρικών εργαλείων, τα οποία παρέχονται σε έντυπη μορφή.Το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι 900 €, το οποίο είναι άθροισμα 2 επιμέρους ποσών: Δίδακτρα μαθημάτων (650 €) + Ψυχομετρικά Εργαλεία/Τεστ (250 €) = 900 €

Βασικό μέλημα του προγράμματος είναι η υποβοήθηση της συμμετοχής όσων επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, με δόσεις και εκπτώσεις. Συγκεκριμένα, η αποπληρωμή γίνεται με πολλαπλούς τρόπους και προσφέρονται εκπτώσεις στα δίδακτρα των μαθημάτων. Έτσι το κόστος διαμορφώνεται ως εξής:

¹3η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (έκπτωση 23% στα δίδακτρα μαθημάτων):
α) στην περίπτωση ομαδικής εγγραφής 3 ατόμων και πάνω,
β) σε όλους όσους έχουν παρακολουθήσει προγράμματα της ίδιας επιστημονικής υπεύθυνης, συμπεριλαμβανομένων των αποφοίτων του ΠΤΕΑ και των αποφοίτων των Μεταπτυχιακών (ΠΤΕΑ και ΕΑΠ­ΠΤΕΑ).
²4η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (έκπτωση 10% στα δίδακτρα μαθημάτων): Η έκπτωση αυτή προσφέρεται στα μέλη πολύτεκνων, τριτέκνων και μονογονεϊκών οικογενειών, στους ανέργους, τους ανθρώπους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία και τους φοιτητές.
Σημείωση 1. Οι εκπτώσεις δεν αθροίζονται. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί αν επιλέξει μία εκπτωτική κατηγορία.
Σημείωση 2. Ακύρωση αίτησης και επιστροφή χρημάτων γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μέχρι την ημέρα έναρξης του προγράμματος.

Η κατάθεση της προκαταβολής των διδάκτρων και των υπολοίπων δόσεων που αφορούν τα δίδακτρα, γίνεται στον λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην Alpha Bank.

Ο αριθμός λογαριασμού (IBAN) της Alpha Bank είναι: GR 6401403100310002002020935.

Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταρτιζομένου και οπωσδήποτε ο Κωδικός Προγράμματος 4165.0145.

  1. Ψυχομετρικό κριτήριο μαθησιακής επάρκειας (Μικρό Detroit) (DTLA-P:3) (4.00 – 7.11 ετών)
  2. Ψυχομετρικό κριτήριο μαθησιακής επάρκειας (Μεγάλο Detroit) ( DTLA-4) (8.00 – 15.11 ετών)
  3. Ψυχομετρικό κριτήριο γλωσσικής επάρκειας (Λ-α-Τ-ω I : 4.00 – 7.11 ετών)
  4. Ψυχομετρικό κριτήριο γλωσσικής επάρκειας (Λ-α-Τ-ω IΙ 8.00 – 15.11 ετών)

Σημαντική σημείωση: Τα τεστ παρέχονται σε ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ μαζί με το συνοδευτικό υλικό αξιολόγησης. Ο κάθε επιμορφούμενος κατά τη διάρκεια του προγράμματος παραλαμβάνει όλο το υποστηρικτικό υλικό για τα τεστ και εκπαιδεύεται επί αυτών.

Συμπληρώστε την αίτηση εδώ



Δείτε επίσης

Post Πιστοποιημένα Σεμινάρια

Γονείς και Μαθησιακές Δυσκολίες: Πώς διαχειριζόμαστε τις Μαθησιακές Δυσκολίες στο σπίτι

Post Πιστοποιημένα Σεμινάρια

Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες:
«Εξειδίκευση στην αξιολόγηση με σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία:
Detroit & ΛαΤω»

Post Πιστοποιημένα Σεμινάρια

«Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες: Από την εκπαιδευτική αξιολόγηση στην αποτελεσµατική διδασκαλία»

Post Πιστοποιημένα Σεμινάρια

Γενικά και Ειδικά Θέματα Διδακτικής Μεθοδολογίας για Ειδικούς Παιδαγωγούς